Saturday, 21 April 2012

FRIEND@BESTFRIEND@ASSISTANT@ADVISOR@,FAMILY...

mesti pelik kan tajuk ni....hahaha....dah bape minggu nadia tak bape sihat,sampai sekarang makin teruk,tapi apalah sangat tuhan nak uji,lagi sakit kita lagi banyak pahala yg dapat,jd nadia xda mood nx kongsi tips,just nak cite pengalaman yg nadia dapt pabila usia nadia 18tahun,sebelum terlambat nx cite,baik cite skunk...
hmmmm,nadia skunk tunngu panggilan tuk continue blajar,sementara tu nadia keje di kedai makn,...semenjak nadia keje nadia bnyk nadia bljar erti hidup,...ramai yg syg nadia rupanye walaupun xsampai 2bulan nadia keje at sane,nadia bahagia sangat sementara nadia masih hidup,korang sume nadia hargai,manalah tau tetibe ajal menjemput...waallahualam....
ok 1st,nadia nx cite pasai toke nadia,dye ni nadia da anggap mcm mak nadia,nadia pggl die CIK MA,die ni kalo msuk jgn lupe lirik gerenti menang mana xnye,baik lagu dr 50-an,60-an,70-an,80-an,90-an sampaila yg terkini sume die tau,kalo nadia sedih kira dia penghibur hati la....
2nd nadia ad penasihat peribadi,ad 2 org,sorg CIK WAN,sorg lg CIK WATI,dorg ni keje same nan nadia jugak,dorg ni paling rapat dgn nadia,segala masalah nadia,baik masalah keluarga,kawan atau rumahtangga,huhuhu dorg la penasihatnye...dorg care gile tentang nadia,da mcm mak bapak nadia,kalo tgn nadia terkena pisau cikit je,CIK WAN sanggup pergi guardian beli plaster satu kotak tuk nadia,bnyk an????mane tak nye hampir tiap2 hari tgn ni terhiris pisau,hehehe.die ni jugak penasihat kecantikan nadia bnyak barangan cosway yg dye jual kat nadia,ank dye LULU ZAHIRAH dan FIFI RAIHAN menjadi pembantu nadia dlm berfesyen,plik kan nama dorg, mana taknya,org SABAH BHA...CIK WATI pula akn sediakan makan minum nadia,sebap nadia selalu tak sempat makan,mane tak nye cikit2 NADIA....NADIA....NADIA.... tulah hari2 CIK MA  n org2 kat kedai tu pggl nadia.
3rd penasihat kewangan,ENCIK MURAD,dia ni keje di CIMB BANK,tiap2 hari mkn kat kedai,dan tiap2 hari tu jugak nasihatkan nadia tuk simpan duit,dan blaja tuk kumpul harta
4th penasihat gajet,EPY,die ni mekanikyg selalu dtg mkn jugak,die ni gile gajet,selalu nasihat nadia cara pembelian gajet,..
5th penasihat masakan,PAKCIK AZHAR,suami CIK MA,die ni memg teror masak,selalu gak la ajar nadia msk,tp bwu dpt bljar 5resipi je,sebab die sibuk xselalu ada kat kedai
6th penasihat roadblock....huhuhu abg polis ABG RAIHUL,die ni dari SABAH BHA juga,die bru kua lathan 5bulan,then kna transfer at perak,jd nadia pun berkawan la dgn die,bukan bercinta ek....huhuhu tp kalo jd pun ap salahnya org nsem,umur bru 24....uuuuiiiiiiii....tak bole tak bole tak bole.....oh tidak katakan tidak kpdnya...hahaha,die ni akan gtau tips cm ne nx lari dr polis kalo ada roadblock,bg yg xda lesen,ia sgt berguna....hahaha,...die juga akan bg tips kat nadia contoh2 polis yg xkan menahan kita kalo kita xda lesen,jadi kalo kita xda lesen mcm nadia,xpyah takot nx lari,tempuh je roadblock tu......baik kan die,bile nadia terdesak terpaksa bwk moto ke tempat keje,die akan mesej nadia,die akan bgitau jalan mana yg ad roadblock...sape2 nx 6be dye,cr dlm yellowpage ye.....huhuhu..

sebenarnya ramai lg penasihat nadia nak cite,tapi nadia da xlarat,nadia nx rehat,penat sgt rasenye...yg nadia cite ni sebahagian yg penting dalam hidup nadia,dorg bnyak mengajar nadia erti hidup,pengorbanan,masa,erti hidup bermasyarakat....nadia syg sumenye,kalo nadia da smbung blajr t,mesti nadia rindu sgt10......at korg sume.....korg la FRIEND@BESTFRIEND@ASSISTANT@ADVISOR@FAMILY