Tuesday, 20 December 2011

OOPPSSS!!! KEKASIH LAMA KEMBALI SEMULA.

Hari tu Mizz Lover dengan kengkawan masa sekolah rendah adalah buat reunion.Maklum jela kalo dah 5tahun tak jumpa tu,macam-macam ceritalah yang dibuka,jadi adalah juga terkenana-kenang zaman sekolah rendah dulu.Adalah sorang kawan Mizz Lover ni,kira waktu sekolah rendah dulu dia ni dikategorikan sebagai              
'HOT GUY',aaacehyy,hot guy la sangat...hehehe,kira dia jadi rebutan para wanita la,entah ape yang diorang tergila-gilakan sangat kat budak ni,Mizz Lover tengok biasa je pun,hahaha.....ada suatu ketika tu sampai bergaduh la kawan-kawan perempuan Mizz Lover.Lepas tu kawan perempuan Mizz Lover yang minat kat 'HOT GUY' ni ceritalah yang dia masih ada hati kat lelaki ni,kira cinta pandang pertama la,walaupun dia pernah couple dengan orang lain,tapi bila jumpa balik dengan hot guy ni dia jatuh hati semula,tak boleh nak lupakan .
Jadi Mizz Lover ada 2 pandangan kat sini....

1.Teringat kembali pada orang yang dicintai walaupun tak pernah berhubungan cinta,tetapi menaruh harapan,ala macam lagu kertas band tu..kekasih yang tak dianggap,hahaha......
2.Teringat kembali pada orang yang dicintai yang pernah menjadi pasangan cinta............................

Untuk pandangan yang pertama,Mizz Lover rasa sebaiknya kita meluahkan je apa yang pendam,sekiranya orang yang kita suka tu masih single,tetapi kalo dah ada ,sebaiknya kita redha dan cuba melupakan sidia,mungkin ada yang lebih baik dari sidia.Tetapi kalo berani amek risiko ,tak salah untuk luahkan segala yang terpendam,tetapi Mizz Lover nasihatkan jangan terlalu mengharap tinggi sangat,sebab bila tak diterima sakit rasanye,jadi perlu siapkan diri dengan kekuatan mental dan fizikal sebelum amek apa-apa tindakan.

Untuk pandangan yang kedua,situasi ni agak bahaya ,kalo tetibe kakasih lama datang semula ,adakah cinta lama akan berputik semula??? jeng jeng jeng....
Hmmmm.....kalo ikut Mizz Lover 'past is past,life must be go on'.Buat pa nak ingatkan balik cinta-cinta dahulu kalo dah ada cinta baru,kita kena bersyukur dengan apa yang kita ada,tak payahlah kita nak ingat semula kenangan dulu,kita perlu jaga hati orang yang kita sayang sekarang.Mizz Lover tak nafikan ramai yang kata cinta pertama memang susah nak lupakan,tetapi kalo kita tak cuba untuk lupakan,memang takla boleh lupakan ,tetapi ianya memang take time la.Bila kekasih lama datang semula,buat bodoh sudalah,hahaha.....tak salah kalo kita berkawan dengannya,jangan terpaut kembali sudalah,tapi mana tahu  sejarah mugkin berulang,hehehe,sebenarnya hubungan lama tak akan berputik kalo kita sendiri tidak mengadakannya atau memupuknya.

No comments:

Post a Comment